ZNH2O vs. NACL2

Ha volna vegyjele az ónos esőnek akkor szerintem az lenne, hogy znh2o.
Örök ellentét, örök küzdelem a jég és a só közt.Melyik győz? egyik sem, majd az idő rendet rak ha jön a tavasz.Hasonló klímával rendelkező országban élő sok millió emberrel együtt, már nagyon várom.
Ha egy mód van rá ne üljön autóba, motorra, biciklire, stb. busszal ne akarjon menni, mert szerencsétlen böhöm jármű el sem tud indulni.Sőt ne is mozduljon ki a házból, maradjon nyugton, kuporodjon be, zárkózzon be és fagyjon meg, haljon éhen. úgyis kevés a gáz.
Fő a só szórok szabadsága, éljenek!
Ma délután úton Pest felé, találkoztam egy só szóróval tök száraz úton szórta a sót rá a szélvédőmre, a hülye paraszt.
A pénzéhes, zsidó kereskedelmi adók dörzsölik a tenyerüket, most aztán van hír bőven:gáz, ónos eső, sulis gyilok stb., hát nem egy beteg világ?!
Na mindegy, leszarom. nézem a főzős műsort benne az idióta celebekkel.
Van egy olyan szokásom, hogy megnézem a neten, azt amit....ami eszembe jut és nem tudom, hogy mit jelent, mi az, hogy készül stb. most pl. az ónos eső. (Wikipédia).

Az ónos eső túlhűlt vízcseppekből álló csapadék, amely a talajra hullva azonnal megfagy, jégbevonatot képez. Ónos szitálásról beszélünk, ha a túlhűlt cseppek átmérője 0,5 mm alatti.
Kialakulását az idézi elő, hogy a felső és alsó hideg légrétegek közé nulla oC-nál magasabb hőmérsékletű légréteg szorul, és ilyenkor a felső rétegben keletkezett a középső rétegben esőcseppé olvad, majd az alsó fagyos légrétegben jégdaraként vagy ónos esőként érkezik a csapadék, attól függően, hogy a részecskéknek volt-e elég idejük jéggé fagyni. Az ónos eső a földetéréskor válik szilárd halmazállapotúvá, a halmazállapot-változást az ütközés indítja el, és igen gyorsan zajlik le.
Az ónos eső többnyire a nagy hidegek közeli megenyhülésének előjele. A Kárpát-medence kedvez az ónos eső kialakulásának.
Az ónos vagy ólmos eső a magyar nyelv egyik sajátos kifejezése, mindkét jelzőt régóta használjuk. Az angol, a német vagy a latin nyelvekben „fagyott”, „darás” vagy „túlhűtött esőnek” nevezik.

Megjegyzések